Voor welke klachten

In mijn praktijk richt ik mij op kortdurende en klachtgerichte behandeling in de generalistische basis ggz bij volwassenen vanaf 18 jaar oud. De diverse behandelvormen in mijn praktijk vind je hier

Voor behandeling in de praktijk is een gezonde mate van stabiliteit nodig. Er is geen psychiater aanwezig. Dit betekent dat je stabiel genoeg moet zijn om de tijd tussen twee afspraken te overbruggen (eens per week of eens per twee weken) of bij langere afwezigheid. Wanneer je dus intensievere zorg nodig denkt te hebben, kun je overleggen met de huisarts voor een verwijzing naar een andere hulpverlener (specialistische GGZ).  

Ik bied behandeling voor de volgende klachten in mijn praktijk:

Wanneer jij je wilt aanmelden voor behandeling in mijn praktijk, vind je hier de verdere werkwijze.

Ik bied geen behandeling voor de volgende klachten in mijn praktijk. Ik ben van mening dat deze klachten beter in een meer gespecialiseerde en / of multidisciplinaire behandelsetting behandeld dienen te worden:

Een psycholoog kan geen medicatie afbouwen of voorschrijven: indien je vraag op dit vlak ligt adviseer ik je te overleggen met de huisarts en om een verwijzing naar een psychiater te vragen.

In de praktijk wordt er geen diagnostisch onderzoek gedaan, zoals een intelligentie onderzoek, een neuropsychologisch onderzoek of een persoonlijkheidsonderzoek. Indien daar de hulpvraag ligt, of wanneer wij daar gedurende de behandeling op uit komen, kan ik met je kijken waar je voor een dergelijk traject het beste terecht kunt.

Tenslotte bied ik in mijn praktijk geen relatietherapie aan. Partners of belangrijke anderen uit jouw omgeving kunnen wel betrokken worden bij de therapie, overigens alleen met jouw toestemming, maar niet in het kader van een relatietherapie. Je kunt op de website voor Emotion Focused Therapy bijvoorbeeld wel een EFT-relatietherapeut bij jou in de buurt vinden.