Andringa Psychologie

Over mij

Mijn naam is Simone Andringa (1984). Ik woon samen met man en twee kinderen op de Utrechtse Heuvelrug.
In 2022 startte ik mijn vrijgevestigde praktijk met als voornaamste wens een persoonlijke en positieve benadering te bieden in psychologische behandeling en supervisie. Mijn ervaring is dat ieder mens veerkracht bezit en de mogelijkheid tot groei. In contact met jou onderzoeken we samen een tijdje welke weg je daarvoor het beste kan bewandelen.

Sinds 2016 sta ik geregistreerd in het BIG-register als Gezondheidszorgpsycholoog. Daarnaast ben ik geregistreerd cognitief gedragstherapeut. En volg ik op dit moment supervisie t.b.v. de registratie tot EMDR Europe practitioner VEN. In de  loop der jaren volgde ik, naast supervisie en leertherapie, vele cursussen en opleidingen. Op deze pagina vind je volledige informatie over mijn opleiding- en werkervaringsachtergrond.

Over mij Simone Andringa Psychologie

Simone Andringa

In de loop der jaren ben ik werkzaam geweest bij diverse instellingen en praktijken. Zowel in klinische setting als poliklinisch. Mijn werkzaamheden lagen op het vlak van diagnostiek en behandeling bij milde tot complexe psychologische problematiek. Om die reden beperk ik de behandeling in mijn praktijk niet tot een specifieke doelgroep. De variatie vind ik juist interessant en de diversiteit in mijn werk- en opleidingservaring kan ik hierbij goed inzetten. Er zijn wel ernstige klachten die ik niet behandel in mijn praktijk. Meer informatie daarover vind je hier.

Persoonlijke ontwikkeling en reflectie op eigen werkzaamheden vind ik van groot belang in mijn werkzaamheden als psycholoog. Supervisie en leertherapie volgen vind ik dan ook essentiële onderdelen van het vak. Ook blijf ik jaarlijks cursussen volgen, ben ik onderdeel van intervisiegroepen, woon ik symposia/congressen bij en ben ik lid van de special interest group EMDR&somatiek van de Vereniging EMDR Nederland om mijn kennis op peil te houden. Mijn werkwijze blijft op deze manier aansluiten bij de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied en bij de wetenschappelijke richtlijnen.