Wie ben ik?

Mijn naam is Simone Andringa  (1984). Ik woon samen met mijn gezin op de Utrechtse Heuvelrug waar ik graag tijd doorbreng in de mooie natuur. Vanuit een grote interesse in wat mensen drijft en beweegt ben ik in 2003 gestart met mijn universitaire studie Psychologie. Ruim 20 jaar later boeit het vak van de Psychologie mij nog steeds ontzettend. Geen mens is hetzelfde en niemand ervaart zijn of haar klachten op dezelfde wijze. Dat blijft voor mij de uitdaging in dit mooie vak. 

Gedurende mijn loopbaan groeide steeds meer de wens om een eigen psychologiepraktijk vorm te geven. Ik wilde volgens eigen visie, kennis en kunde meer op maat kunnen werken in mijn behandelingen, zelf richting en strategie kunnen bepalen in mijn werkzaamheden en echt goed oog houden voor de kwaliteit van zorg.  Kortdurend en klachtgericht behandelen heeft altijd mijn interesse gehad. Van daaruit leerde ik in de loop der jaren steeds doelgericht er behandelen. Er ontstond vaak op de korte termijn al verbetering. Dit wilde ik graag verder in de praktijk brengen. Sinds 2022 bied ik deze vorm van behandeling in mijn vrijgevestigde praktijk. 

In 2010 behaalde ik mijn master Klinische en Gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht. Na een aantal jaren werkervaring rondde ik in 2016 de tweejarige postmaster opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog) af en verkreeg ik mijn BIG-registratie. Daarnaast ben ik na diverse jaren opleiding geregistreerd bij de Vereniging voor Cognitieve Gedragstherapie als cognitief gedragstherapeut en supervisor VGCt. Ook ben ik lid van de Vereniging EMDR Nederland, momenteel in opleiding tot EMDR practitioner.
Ik volgde, naast supervisie en leertherapie, diverse cursussen en opleidingen o.a. op het vlak van schematherapie, het diagnosticeren en behandelen van persoonlijkheidsproblematiek en ontwikkelingsproblematiek, en deed kennis op over stabilisatie- en verwerkingstechnieken bij traumaklachten. Ik ben werkzaam geweest bij diverse instellingen en praktijken, zowel poliklinisch als klinisch, en mijn werkzaamheden lagen op het vlak van diagnostiek en behandeling bij milde tot complexe psychologische problematiek. Om die reden beperk ik de behandeling in mijn praktijk niet tot een specifieke doelgroep. De variatie vind ik juist interessant en de diversiteit in mijn werk- en opleidingservaring kan ik hierbij goed inzetten. Mijn werkervaring en opleidingsachtergrond staat uitgebreider op mijn LinkedIn profiel.

Persoonlijke ontwikkeling en reflectie op eigen werkzaamheden vind ik van groot belang in mijn werkzaamheden als psycholoog. Supervisie en leertherapie volgen vind ik dan ook essentiële onderdelen in het vak. Ook blijf ik jaarlijks cursussen volgen, ben ik onderdeel van intervisiegroepen, woon ik symposia/congressen bij en ben ik lid van de special interest group EMDR&somatiek van de Vereniging EMDR Nederland om mijn kennis op peil te houden. Mijn werkwijze blijft op deze manier aansluiten bij de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied en bij de wetenschappelijke richtlijnen.